Paket Robinson/Clancy,
  • Art.nr 58602 (Paket)
  • Utg.år 2018

Månadens bokval    Logga in för att beställa eller avbeställa Månadens bokval.

Paket Robinson/Clancy,

Paket Robinson/Clancy

378 kr  238 kr

Ur askan i elden av Peter Robinson:

Ur askan i elden, som utkom på engelska redan 1987, är den allra första delen i den populära Alan Banks-serien av Peter Robinson. Här lär vi känna en betydligt yngre poliskommissarie och får veta hur allt började.

Kommissarie Alan Banks har just flyttat från London till landsortsstaden Eastvale i Yorkshire. Han ser framför sig ett lugnare liv tillsammans med sin fru Sandra. Men skenet bedrar – brottsligheten i det lilla samhället visar sig vara värre än han föreställt sig.

En fönstertittare besvärar kvinnor runt om i staden och en inbrottsvåg har också drabbat invånarna. Maskerade ungdomar bryter sig in hos gamlingar och stjäl smycken och värdesaker. Det framstår till en början som gärningar av relativt harmlösa småtjuvar. Men när en 87-årig kvinna hittas död i sitt hem efter ett inbrott får fallet en helt annan innebörd.

När Sandra dessutom råkar ut för ett överfall blir ärendet personligt för Banks. Rör det sig om samma gärningsmän? Och kommer Banks att hitta dem innan de slår till igen?

 

Dödlig kod av Tom Clancy och Mark Greaney:

Dödlig kod är den tolfte boken om president Jack Ryan. Som alla Tom Clancys bästsäljare är den skrämmande aktuell och realistisk, och som hämtad direkt från dagens löpsedlar i tider av läckta mejl och fake news.

En ryss öppnar eld mot en amerikansk officer i New Jersey. I Teheran avslöjas en kanadensisk affarsman som hemlig agent. Nordkoreanerna beställer ett mord på en kvinnlig CIA-medarbetare. Och på darknet säljs hemligstämplade uppgifter, kompletterade med data från sociala medier, om högt uppsatta agenter och militärer. 

När terrorrörelsen IS får tag på informationen inleds en rad dödliga attacker mot den amerikanska arméeliten.

För president Jack Ryan blir hotet plötsligt personligt. Jakten på dataläckan leds av den hemliga underrättelseorganisationen Kollegiet, i vilken presidentens son Jack Ryan Junior ingår. Det blir en nervkittlande kamp mot klockan, ända fram till den dramatiska upplösningen. Det är är 608 sidor högoktanig spänning!

Läs mer
  • Art.nr 58602 (Paket)
  • Utg.år 2018

Nyheter