Paket le Carré/ Kallentoft,
  • Art.nr 58172 (Paket)
  • Utg.år 2018

Månadens bokval    Logga in för att beställa eller avbeställa Månadens bokval.

Paket le Carré/ Kallentoft,

Paket le Carré/ Kallentoft

378 kr  238 kr

Spänning av högsta klass för endast 119 kr/st!

Spionernas arv av John le Carré:

Mästerlige John le Carrés NYA spionthriller!

John le Carré blev ett världsnamn när han 1963 gav ut Spionen som kom in från kylan – den mest berömda av alla agentskildringar. Den har följts av en lång rad förstklassiga romaner där han skildrat spioneriets och förräderiets drivkrafter och hans böcker har översatts till trettiosex språk. 

Gården i Bretagne har varit i Peter Guillams familjs ägo  i fyra generationer. För att komma dit får man köra längs kustvägen, som kantas av de stora betongbumlingar som utgör resterna av Hitlers Atlantmur. 

En dag kommer brevbäraren farande i full fart längs vägen. Guillam inder genast att försändelsen han har med sig kommer från hans gamla arbetsgivare, den brittiska Säkerhetstjänsten.

Nästa dag tar han morgonflyget till deras nya vräkiga högkvarter. Det är något helt annat än det viktorianska hus dit han, Smiley och de andra brukade styra stegen efter sina uppdrag när det begav sig.

Väl på plats talar en ung spoling om för den numera pensionerade agenten Guillam att han behöver få reda på allt om Windfall, den operation där både Guillam och den legendariske George Smiley tycks ha begått ödesdigra misstag. Felsteg som nu, flera decennier senare, skapat stora problem.

Och plötsligt är Guillam mer eller mindre fånge hos sin före detta arbetsgivare …

Djävulskyssen av Mons Kallentoft:

Mons Kallentofts senaste Linköpings-deckare!

Ett nakenfoto av en ung kvinna sprids på nätet - en bild som är omöjlig att radera. Det blir startskottet för en dramatisk serie händelser. Malin Fors försöker springa ikapp en mördare som ständigt ligger steget före. Hon ställs inför ett tufft val: Kan man offra några få för att rädda många?

Malin Fors är tillbaka i Linköping efter att ha jobbat som sambandsofficer i Bangkok. Hon är rastlös och behöver något rejält att bita i för att inte titta för djupt i flaskan. 

Så kastas hon in i det största gisslandramat i Sveriges historia. Över 40 personer hotas till livet på Linköpings flygplats.

Gärningsmannen finns på ett flygplan som väntar på takeoff. I handen håller han en skarpladdad granat.

Malin har träffat kaparen tidigare. Då var han en förtvivlad pappa till en tonårsdotter, som blivit  alkoholförgiftad på en nyårsfest. Hon hade klätts av naken och fotograferats med texten ”hora” skriven på magen.

Bilden spreds snabbt på nätet, omöjlig att radera. Gärningsmännen var för unga för att straffas.

Kaparen ställer ett ultimatum. Han släpper gisslan om de tre ungdomarna som fotograferade hans dotter förs till flygplatsen. Annars drar han ur sprinten ...

Läs mer
  • Art.nr 58172 (Paket)
  • Utg.år 2018

REA 89 kr/st