Paket Grisham/Brown,
  • Art.nr 58222 (Paket)
  • Utg.år 2018

Månadens bokval    Logga in för att beställa eller avbeställa Månadens bokval.

Paket Grisham/Brown,

Paket Grisham/Brown

378 kr  238 kr

Spänning av högsta klass för endast 119 kr/st!

Visselblåsaren av John Grisham:

”En skrämmande stark närvarokänsla. Grisham kan spelet.” The New York Times

Man förväntar sig att domare ska vara moralens väktare, att de ska arbeta för demokrati. Man förväntar sig att en domare ska vara lagbokens förlängda arm och alltid sätta rättvisa i främsta rummet. Vad händer när en domare börjar använda lagen för sitt eget syfte, när en domare visar sig vara mutbar?

Lugn jazz spelas i bilradion. Det är en kompromiss. Advokaten Lacy Stoltz, som äger Priusen de färdas med, avskyr hiphop nästan lika mycket som hennes kollega Hugo Hatch hatar country. Detta givande och tagande har fått deras samarbete att bestå under de år de jobbat tillsammans på den myndighet i Florida som undersöker juridisk brottslighet.

Den där mystiska källan som vi ska träffa, vem är det egentligen? undrar Hugo. Varför ska vi ha ett hemligt möte med någon som gömmer sig bakom ett alias och som ännu inte har lämnat in en skriftlig anmälan om klagomål mot någon av våra högt aktade domare?

Lacy har bara haft mobilkontakt tre gånger med mannen som kallar sig Randy och säger sig ha något stort på gång. Men varken hon eller Hugo vet vem det är de ska träffa,  eller hur mötet ska gå till. De har dock fått det hemliga mötet med källan godkänt av sin chef.

Det de får veta den stekheta dagen får blodet att isa sig i deras ådror. Det Randy, alias Ramsey Mix, alias Greg Myers, hintar om är att en av Floridas mest kända domare tar emot mutor. Och inte vilka mutor som helst. Det handlar om miljontals dollar med kopplingar till organiserad brottslighet.

För första gången någonsin känner juristerna Lacy och Hugo att deras arbete är förenat med livsfara. Och när de börjar gräva djupare i den sedan åratal begravda muthärvan dröjer det inte länge förrän en skickligt gillrad fälla slår igen – en fälla som kräver dödsoffer …

Begynnelse av Dan Brown:

Dan Browns senaste! Mystiska koder och en halsbrytande jakt!

Dan Brown har skrivit sensationella bästsäljare som Da Vinci-koden (en av de mest sålda romanerna genom tiderna), Änglar och Demoner och Inferno. De finns utgivna på 56 språk runt om i världen och har sålts i närmare 200 miljoner exemplar. I Begynnelse utforskar han två av mänsklighetens största frågor: Var kommer vi ifrån? Och vart är vi på väg?

Robert Langdon, professor i religiös symbolik vid Harvard, anländer till Guggenheimmuseet i Bilbao för att närvara vid avslöjandet av en upptäckt som enligt inbjudan kommer att ”förändra vetenskapen för alltid”.

Edmond Kirsch, en fyrtioårig miljardär som blivit världskänd för sina hypermoderna tekniska uppfinningar och djärva förutsägelser, var en gång Langdons student. Nu hävdar han att han funnit svaren på två av mänsklighetens mest omdebatterade frågor, och att hans resultat kommer att ha avgörande betydelse för hela mänskligheten.

När den spektakulära presentationen inleds inser Langdon att han och de hundratals andra gästerna står inför ett avslöjande som är långt mer kontroversiellt än de kunnat ana.

Men plötsligt exploderar den välorkestrerade kvällen i förvirring och kaos. Tillsammans med museets eleganta chef Ambra Vidal finner Langdon sig vara måltavla för en okänd fiende som inte skyr några som helst medel för att förhindra att Kirschs banbrytande upptäckt når dagens ljus.

Tillsammans flyr Langdon och Vidal mot Barcelona för att knäcka det kryptiska lösenordet som ska skydda Kirschs revolutionerande hemlighet innan det är för sent.

Under den dramatiska jakten tvingas Langdon och Vidal att navigera bland mystiska koder, nedtystade historiska fakta och religiös extremism, och det hela är grymt spännande.

Läs mer
  • Art.nr 58222 (Paket)
  • Utg.år 2018

REA 89 kr/st