Att ta ett liv : fallet Kaj Linna - Kalamarksmordet, Stefan Lisinski
  • "Stefan Lisinskis bok förtjänar att läsas av många." Peter Wolodarski, chefredaktör Dagens Nyheter
Att ta ett liv : fallet Kaj Linna - Kalamarksmordet, Stefan Lisinski

Att ta ett liv : fallet Kaj Linna - Kalamarksmordet

269 kr
  • "Stefan Lisinskis bok förtjänar att läsas av många." Peter Wolodarski, chefredaktör Dagens Nyheter

Ett svindlande reportage i bästa true crime-anda!

En kväll i april 2004 sker ett brutalt rånmord på en enslig gård i den lilla byn Kalamark i Norrbotten. Polisens misstankar riktas snabbt mot 41-årige Kaj Linna, en försäljare som tidigare gjort affärer med offren. Efter att Kaj Linna gripits på flykt i Wales döms han mot sitt nekande till livstids fängelse.

Ett drygt år efter domen får kriminalreportern Stefan Lisinski genom ett tips upp ögonen för fallet. Ju fler stenar han lyfter på, desto märkligare verkar det hela. Stämmer det verkligen att Kaj Linna har begått mordet? Och om han är oskyldig, hur ska man då kunna bevisa det?

Att ta ett liv är ett svindlande reportage i bästa true crime-anda. En berättelse om undermåligt polisarbete, fartblinda åklagare och hur en journalists envisa arbete bidrog till att en oskyldig man friades efter 13 år bakom galler.

I och med Kaj Linnas frikännande väcks också den verkligt brännande frågan: Vem är den riktige mördaren?

Stefan Lisinski (f. 1952) arbetar som kriminalreporter på Dagens Nyheter. Han förärades 2017 med Föreningen Grävande Journalisters hedersomnämnande vid utdelningen av priset Guldspaden. Juryns motivering löd: För långt och uthålligt grävande i ett rättsfall som de flesta andra valt att glömma, och där Kaj Linna nu beviljats resning.

Läs mer

Taggar

REA 89 kr/st