Maktens mörka korridorer, Gunnar Wall
  • De är beredda att gå över lik för att få som de vill …
Maktens mörka korridorer, Gunnar Wall

Maktens mörka korridorer

139 kr
  • De är beredda att gå över lik för att få som de vill …

Om mäktiga makthavare, affärsmän och gangsters. Men också en berättelse om besatthet – av pengar, makt och sex!

Malin Berggren, en ung kvinna med ett trasigt förflutet, är vikarie på finansdepartementet i Stockholm. Hon snubblar över ett märkligt meddelande och kan inte låta bli att försöka få veta vad det handlar om. 

Det är en kallblodig, lysande plan. Den handlar om penningbelopp som de flesta människor knappt kan föreställa sig. Och de mäktiga figurer som ligger bakom den är beredda att gå över lik – så länge de själva inte syns.

Till en början är det närmast en spännande lek för henne. Men plötsligt mördas en av finansministerns nära medarbetare och Malin inser att hon själv kan bli nästa offer …

Maktens mörka korridorer är en kriminalroman om ett Sverige i 2010-talets Europa där trådarna alltför ofta löper samman mellan statliga makthavare, mäktiga affärsmän och rena gangsters. Men det är också en berättelse om besatthet – av pengar, makt och sex.

Boken utspelas i Stockholm och i andra europeiska storstäder. Till sist går händelserna mot en brutal kulmen på en herrgård i Västmanland – och i kulvertarna under regeringskvarteren.

Läs mer

Nyheter