238 kr 378 kr
Månadens bokval

Artikelnr: 48777

Köp

Du måste logga in för kunna avbeställa Månadens bokval.

Beskrivning

Lee Child – Personligt

Reacher på jakt efter hämndlysten prickskytt ...

En ökänd prickskytt misstänks planera ett attentat mot USA:s president. Då kallar armén in före detta militärpolisen Jack Reacher. Han är den ende som kan rädda landet från kaos. Och Reacher är mer taggad än vanligt, för den här gången är det högst personligt. Han och skytten är gamla fiender ...

Efter skottlossning mot den franske statschefen misstänker amerikanarna att den verkliga måltavlan är USA:s president som snart ska delta i ett toppmöte i London. Man tror sig också veta vem mästerskytten är då ytterst få kan skjuta med sådan precision på långt avstånd. Hans namn är John Kott och han är nyss frigiven från det fängelse dit Jack Reacher förpassade honom för 15 år sedan. Han måste stoppas till varje pris.

Armén anser Reacher vara rätt man för det riskabla uppdraget. Till sin hjälp får han en oerfaren kvinnlig CIA-agent. Hon är kapabel men knaprar i smyg antidepressiva tabletter mot sin oro. Det behövs, för i London leder jakten på Kott dem rakt in gangstersyndikatens ondskefulla hjärta.

Reacher räds dock varken maffiakungar eller lönnmördare. Han jobbar systematiskt – spanar, samlar fakta och tvekar inte att ta till vapen. Så, till sin fasa inser han att måltavlan – det är han själv.

Stephen King - Mr Mercedes

Stephen Kings första renodlade thriller!

Det är en tidig, dimmig morgon i en nedgången stad i USA. En klunga frusna arbetssökande köar utanför en jobbmässa. Men innan portarna hinner slås upp dyker lyktorna på en bil upp i dimman. En ensam förare plöjer rakt genom människohopen i en stulen Mercedes. Åtta människor dör, femton skadas.

Det enda som finns kvar när föraren övergivit bilen är en gul smiley fastklistrad på ratten och en clownmask indränkt i DNA-dödande medel.

Mercedesmördaren, som han kallas i media och inom poliskåren, förblir en gåta. Han blir också kriminalpolisen Bill Hodges sista olösta fall innan han går i pension.

Som pensionär har Hodges alldeles för mycket tid att slå ihjäl, och för det mesta gör han det i fåtöljen framför TV:n. Men en dag skakas han om rejält. Han får ett anonymt brev med en smiley fastklistrad på kuvertet.

Brevet väcker genast kriminalaren till liv i Hodges. Två saker som nämns i brevet vet bara polisen och den riktige gärningsmannen om.  Det gör Hodges säker på sin sak. Det är han. Mercedesmördaren. Han måste hitta honom, galningen därute, innan han slår till igen. Och frågan är inte längre om, utan när.

Men i brevet finns också villospår …

Tillsammans med två oväntade medhjälpare ger sig Hodges in i en livsfarlig katt-och-råtta-lek i kamp mot klockan. Ska de lyckas förhindra en ny katastrof?

Läs mer

Topplista

  • 1 Söder om helvetet Söder om helvetet
  • 2 Medicis ring Medicis ring
  • 3 En känslig sanning En känslig sanning
  • 4 Stormfågel Stormfågel
  • 5 1001 ordvitsar 1001 ordvitsar
  • 6 En ovanligt torr sommar En ovanligt torr sommar
  • 7 Game of thrones - Drakarnas dans Game of thrones - Drakarnas dans
  • 8 Grilla! : kött, fisk, tillbehör, desserter och massor med grönt Grilla! : kött, fisk, tillbehör, desserter och massor med grönt
  • 9 Riddaren av de sju konungarikena Riddaren av de sju konungarikena
Varan tillagd!