238 kr 378 kr
Månadens bokval

Artikelnr: 48595

Köp

Du måste logga in för kunna avbeställa Månadens bokval.

Beskrivning

John Rebus – cool snut i Edinburgh!

En ny lag gör det möjligt att ta upp ett trettio år gammalt fall där John Rebus och hans närmaste kollegor vid Edinburghpolisen blev misstänkta för korruption och för att ha hjälpt en mördare att fly undan rättvisan. Malcolm Fox leder utredningen. Han är fast besluten av utnyttja Rebus för att nå sina egna syften – och Fox är en smart snut.

Men vad var det egentligen som hände då, trettio år tidigare? Vem var helgon och vem var syndare? Var Rebus, då ung och grön, verkligen inblandad? Och vad kan man komma undan med som snut om det bidrar till att nå ett högre syfte? Kan man mörka bevis, hota, misshandla eller till och med döda om det leder till att rötägg åker fast?

Samtidigt hittas en ung kvinna medvetslös i sin bil. Mycket tyder på att det inte är en vanlig bilolycka. Fallet kompliceras ytterligare när det visar sig att hennes pojkvän är son till Skottlands justitieminister, som senare dör under skumma omständigheter. Rebus snokar runt, som vanligt helt utan respekt för överheten …

Anton Levin – ung och tuff polis i Moskva!

En kvav sommarnatt hittas den svenske ambassadörens son, Oscar Rieder, död inne på den svenska ambassaden i Moskva. Bredvid honom ligger en svårt skadad prostituerad, som mot alla odds överlever. Överåklagare Sergej Skurov kallas in för att utreda fallet med hjälp av den unge ambitiöse polisinspektören Anton Levin.

Samtidigt tipsar Skurov sin vän Tom Blixen om att det ryska bolaget Maratech letar efter en svensktalande efterträdare till den avlidne Rieder.  Tom får jobbet, men anar snart att bolaget är inblandat i illegal vapenhandel. Steg för steg nystar Tom och Skurov upp härvan, som visar sig ha förgreningar på högsta politiska nivå i Sverige.

Det blir en kamp på liv och död för Tom Blixen. Om han ska överleva måste han hitta bevis som avslöjar bolaget och dess svenska samarbetspartners …

Handlaren från Omsk är den andra, fristående romanen i thrillerserien Moskva Noir. Den skildrar ett brutalt Ryssland där i stort sett allt är till salu och ett människoliv inte är värt någonting.

Läs mer

Topplista

  • 1 Handlaren från Omsk Handlaren från Omsk
  • 2 Helgon eller syndare Helgon eller syndare
  • 3 I mörkrets skugga I mörkrets skugga
  • 4 Gräsmattan : så lyckas du! Gräsmattan : så lyckas du!
  • 5 Riddaren av de sju konungarikena Riddaren av de sju konungarikena
  • 6 Fåglar i Sverige och Norden : fälthandbok för alla Fåglar i Sverige och Norden : fälthandbok för alla
  • 7 Game of thrones - Drakarnas dans Game of thrones - Drakarnas dans
  • 8 Morsning och goodbye Morsning och goodbye
  • 9 Kjelle Berka från Högdalen : Kjell Bergqvist berättar för Hans Christiansen Kjelle Berka från Högdalen : Kjell Bergqvist berättar för Hans Christiansen
Varan tillagd!